Begin 2025 start een alweer de vierde training Basisvaardigheden actieonderzoek! Tijdens deze training maak je kennis met actieonderzoek. Je leert hoe je methodologisch, praktisch en ethisch verantwoord actieonderzoek uitvoert. Je maakt kennis met een breed scala aan werkvormen en verdiept je in je rol actieonderzoeker. Tijdens de training breng je een complex probleem in waar je zelf mee aan de slag gaat. Thema’s die in de bijeenkomsten aan bod komen zijn:
- Kennismaking actie onderzoek
- Fasen en methoden binnen actie onderzoek
- Kwaliteit, rollen en producten van actieonderzoek
De training is bedoeld voor docenten en onderzoekers die graag kennis willen maken met actieonderzoek. De training is geschikt voor mensen die al bezig zijn met actieonderzoek of plannen hebben om met actieonderzoek aan de slag te gaan. De onderwerpen waar de deelnemers mee aan de slag gaan kunnen heel divers zijn. Onze ervaring is dat een diversiteit aan onderwerpen inspirerend werkt. De training wordt gegeven door lector dr. Petra Siemonsma en de docentonderzoekers drs. Lotje Bagchus en dr. Arlette Hesselink van Hogeschool Leiden. Zij hebben veel ervaring met het opzetten en uitvoeren van actieonderzoek en het ontwikkelen en geven van onderwijs en training over actieonderzoek.
Praktische informatie
- De training Basisvaardigheden actieonderzoek bestaat uit drie dagdelen en vindt deze keer plaats op dinsdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur. De trainingsdata zijn: 21 januari, 11 februari en 11 maart 2025.
- Voor de training maken we gebruik van het boek: Lieshout et al. Editie 2021. Actieonderzoek, Principes en onderzoeksmethoden voor participatief veranderen. Per bijeenkomst moet je rekening houden met een voorbereidingstijd van 2 tot 3 uur.
- Per training zijn er minimaal 6 en maximaal 14 deelnemers.
- De kosten zijn: intern 750 euro en extern 850 euro, inclusief koffie, thee en versnaperingen.
Heb je interesse om deel te nemen of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar Lotje Bagchus (bagchus.l@hsleiden.nl).
Publicatiedatum: